THEATER voor ONDERWIJS en ZORG

Collectief Jansen van Velden biedt theateronderwijs aan. Workshops, korte en langere lestrajecten. Uitermate geschikt voor regulier onderwijs, buitenschoolse opvang en zeker ook het bijzonder onderwijs. Daarnaast voor ouderen en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Er zijn educatieve voorstellingen waarin onderwerpen behandeld worden welke om ons heen spelen. We begeleiden verenigingen en gezelschappen naar een eindvoorstelling, bereiden talenten voor op een auditie en ondersteunen toekomstige theatermakers bij hun studie, tentamens, examens en producties.

 

“Lees de korte beschrijvingen en bepaal uw keuze”

 

‘THEATERCURSUS KORT TRAJECT’

Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Wij besteden ruimschoots aandacht aan het ontdekken en ontwikkelen van interesses, aanleg en talent. Daarnaast werken we met de deelnemers gericht aan een eindpresentatie (met thema’s uit hun belevingswereld) welke een of meerdere keren opgevoerd kan worden aan het einde van de reeks.

Gezien de afgebakende tijdspanne en de intensieve begeleiding is deze cursus zeer geschikt voor leerlingen in het bijzonder onderwijs. Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10. De cursus wordt op de school zelf gegeven.

Tarief: 1.200,00 euro per traject (exclusief btw)

 

‘THEATERCURSUS LANG TRAJECT’

Deze cursus bestaat uit 20 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Ook hier besteden wij veel aandacht aan het ontdekken en ontwikkelen van interesses, aanleg en talent. Werken met bestaande tekst, improvisatie, sport & spel, zang en beweging komen aan bod. Daarnaast werken we met de deelnemers gericht aan een eindvoorstelling (met thema’s uit hun belevingswereld) welke een of meerdere keren opgevoerd kan worden aan het einde van de reeks.

Dit traject is breed inzetbaar. Voor leerlingen in het basisonderwijs en het daarop volgende voortgezet onderwijs. Ideaal ook voor buitenschoolse opvang. Ook zeer geschikt voor ouderen in zorg- en wijkcentra en voor personen welke langdurige en bijzondere aandacht nodig hebben zoals verslaafden en mensen met een lichamelijk en/of geestelijk beperking. Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15. De cursus wordt bij u op locatie gegeven.

Tarief: 300,00 euro per deelnemer (exclusief btw)

 

‘EDUCATIEVE VOORSTELLINGEN’

Wij maken educatieve voorstellingen. Zogenoemde ‘community-art’. Een theatrale impressie en reactie op wat er om ons heen leeft. Dat kunnen pittige en controversiële onderwerpen zijn als: pesten, verslaving, geweld, eenzaamheid, seksualiteit (en de diversiteit daarvan), verlies, armoede.

Zowel onder jeugdigen als bij ouderen. Dat maakt deze voorstellingen zo prachtig breed inzetbaar: op scholen, in zorgcentra, penitentiaire instellingen enzovoort. Maar ook voor beleidsmakers, handhavers van de wet en zorgverleners.

Een voorstelling duurt 2 uur. Een kwartier introductie gevolgd door de voorstelling zelf. Na afloop denken/praten we graag nog na met u.

Tarief: 300,00 euro per voorstelling (exclusief btw)

 

‘REGIE’

Theater is populair. Honderden clubs en (studenten-)verenigingen beleven jaarlijks veel plezier aan het maken en spelen van voorstellingen. Wij begeleiden bij het kiezen, bewerken of schrijven van een stuk, casten van de spelers en nemen desgewenst de gehele regie voor ons rekening. Misschien bent u al een heel eind op de goede weg. En heeft u behoefte aan tussentijdse feedback of hulp bij de uiteindelijke montage, een stuk professionele eindregie in de weken voor de uitvoering. Wij zijn u graag en goed van dienst.

Tarief: op aanvraag. Afhankelijk van het traject en de behoefte.

 

‘COACHING’

Er is veel theatertalent in Nederland. Aankomende acteurs en makers werken gedreven aan het voltooien van een opleiding en willen uiteraard aan de bak. Vooral dat laatste is een fikse uitdaging. Wij coachen uitvoerende talenten, toekomstige en kersverse theatermakers in de opmaat naar audities, tentamens en examens. Begeleiden hen in presentaties en producties. Ook op zakelijk/financieel vlak kunnen wij onze ervaring en kennis delen.

Tarief: op aanvraag